Implantologie

Implantologia este considerată cea mai bună metodă de înlocuire a dinților pierduți. Deși este considerat un domeniu relativ nou al medicinei dentare, primele implante au fost montate în anul 1967.

De atunci am asistat la multe modificări de formă și structură, rezultatul a peste 40 de ani de experiență clinică.

Implantele au ajuns în forma de astăzi în urma cercetărilor făcute de chirurgul ortoped suedez Per-Invar Branemark care, în 1982 la Toronto, a prezentat rezultatele a 15 ani de cercetare fundamentând principiile osteointegrării. El a fost primul care a demonstrat ca osul fuzionează pe suprafața anumitor materiale.

Ce este un implant?

Implantele dentare sunt rădăcini artificiale ferm ancorate în oasele maxilare care susțin dinții artificiali.

Când sunt recomandate implantele?

Implantele sunt recomandate atunci când unul, mai mulți sau chiar toți dinții lipsesc. Există numeroase soluții de tratament cu implante menite să țină cont de nevoile medicale și personale ale pacienților. Medicul dentist poate recomanda fiecărui pacient soluția optimă pentru situația lui.

Din ce material sunt confecționate implantele?

Implantele dentare sunt confecționate din titan pur, un material acceptat de țesuturile vii (biocompatibil). Reacțiile adverse la titan sunt extrem de rare.

De ce este recomandată aplicarea de implante?

Implantele dentare mențin funcționalitatea oaselor maxilare dupa pierderea dinților. După pierderea unui dinte apare o reacție în lanț care, în cazuri extreme, poate duce la pierderea tuturor dinților. Osul care susținea dintele începe să se resoarbă. Implantele dentare reduc semnificativ acest risc. Deasemenea pot restaura integral fizionomia pacienților, încrederea în sine și abilitatea de a mânca lucrurile care le plac.

Există limitări legate de vârsta pentru implantare?

În practică nu se recomandă montarea de implante la pacienții ale căror oase nu sunt încă deplin dezvoltate, dar starea de sănătate generală bună este factorul decisiv și nu vârsta. La pacienți în vârstă, sănătoși, șansele de success sunt la fel de mari ca la pacienții tineri.

Este tratamentul cu implante neplăcut sau chiar dureros?

Nu. Implantele sunt în general montate sub anestezie locală. Intervenția de implantare presupune discomfort minim pentru pacient.
Cât timp trebuie să treacă dupa implantare până la montarea noilor dinți?
În cazuri ideale, anumite implante pot fi restaurate protetic în timpul aceleiași ședințe. Asta înseamnă că puteți pleca din cabinetul medicului dentist cu dinți temporari. În cele mai multe cazuri însă, trebuie așteptată vindecarea osului pe implant.

Cât de mult rezistă implantele în timp?

Implantele atent îngrijite și verificate de către medic la intervale regulate pot rezista toată viața. Mulți pacienți au implante de 15 ani sau chiar mai mult. Probabilitatea ca un implant să fie complet funcțional după 10 ani este mai mare de 90%.

Parodontologie

Boala parodontală este cauzată de germeni agresivi din placa bacteriană. Aceștia produc acizi și toxine care determină inflamarea și sângerarea gingiilor și duc în timp la retragerea acestora de pe dinți și la apariția mobilității dentare.

Netratarea afecțiunilor parodontale în stadii incipiente duce la pierderea implantării dinților în procesul alveolar, mobilitate și pierderea dinților, edentația.

Tratamentul afecțiunilor parodontale

tratament medicamentos;

detartraj şi debridare gingivală;

chiretaj subgingival;

operaţii cu lambou;

tratamente de biostimulare.

O dată terminată o etapă de tratament pacientul parodontopat trebuie să vină la controale regulate, să facă periodic detartraj şi terapii de biostimulare.

Tratamente

Cură parodontală (operație lambou îndepărtare țesut granulație)/ambele hemiarcade 2000 RON.

Cură parodontală + adiție os + membrană/ambele hemiarcade 1500EUR – preț special 1200 EUR.

Pentru detalii despre ofertă sunaţi la numărul: 0723 224 920 sau completaţi formularul de la pagina de contact.


Clinica Dr. Oltean

Șos. Iancului nr. 8, bl. 114A,
sc. B, parter, sector 2, București

Program

Luni, Miercuri & Vineri: 14:00 – 20:00

Marţi & Joi: 8:00 – 12:00

Contact

telefon: 0723 224 920

mobil: 0768 658 122

email: sandra.oltean@gmail.com

Servicii

Implantologie

Parodontologie

Chirurgie orală

Estetică dentară

Restaurări protetice

Endodonție

Clinica Dr. Oltean

Șos. Iancului nr. 8, bl. 114A,
sc. B, parter, sector 2, București

Program

Luni, Miercuri & Vineri: 14:00 – 20:00

Marţi & Joi: 8:00 – 12:00

Contact

telefon: 0723 224 920

mobil: 0768 658 122

email: sandra.oltean@gmail.com

Servicii

Implantologie

Parodontologie

Chirurgie orală

Estetică dentară

Restaurări protetice

Endodonție