Tratamentul edentatiei

Pierderea dinţilor poate avea multiple cauze: leziuni carioase, parodontopatii, accidente.

Pierderea chiar a unui singur dinte poate avea un impact major asupra întreg aparatului dentomaxilar perturbând toate funcţiile acestuia: fizionomie, fonaţie, masticaţie.

Dinţii vecini şi omologi dintelui pierdut migrează si, în timp pot apărea disfuncţionalităţi importante la nivelul articulaţiei temporomandibulare, algii faciale şi articulare şi mobilitatea paradoxala a unor dinţi situaţi la distanţă de dintele pierdut datorită suprasolicitarii întregii danturi.

De aceea este foarte important să înlocuim un dinte pierdut atât în zona frontală (vizibilă), dar şi mai ales în zona laterală (molar premolar) unde forţele masticatorii sunt foarte mari.

Filozofia populară la noi că dacă nu se vede merge şi asa, că nu stric 2 dinţi pentru a înlocui unul singur, că preţul este prea mare şi exista alte prioritati.

Am auzit de prea multe ori aceste lucruri şi această gândire greşită trebuie să dispară.

Datorită evoluţie stomatologiei există o gamă largă de metode prin care se pot înlocui dinţii lipsă: minim invazive sau mai mult invazive, puţin traumatizante şi la o varietate de preţuri accesibile oricărui buzunar.

Oricine poate avea un zâmbet frumos şi un aparat dentomaxilar sănătos.

Oricine se prezintă la medic!